HET KOMT IN DE BESTE FAMILIES VOOR…

Helaas komt het regelmatig voor: ruzie of onenigheid in de familie, soms sleept het jaren of zelfs levenslang door. Best wel vaak is de aanleiding een schenking of een erfenis.

We zien het ook in onze praktijk: broers en zussen die nog lang gezamenlijk eigenaar zijn van familievermogen (bijvoorbeeld de ouderlijke woning), maar er verschillende plannen mee hebben. Of: broers en zussen die na overlijden van de ouders samen een nalatenschap moeten afwikkelen, maar het niet eens worden. ‘Papa bedoelde het zo…’ of ‘Mama zei tegen mij dat…’ Het valt niet meer te verifiëren.

Aan de andere kant vragen klanten ons vaak wat zij kunnen doen om hun vermogen fiscaal zo vriendelijk mogelijk te kunnen overdragen aan de volgende generatie. Natuurlijk denken we daar graag over mee. Onderdeel van dat advies is ook: worden de kinderen gelijk en eerlijk behandeld? (Hoe) communiceer je over je vermogen met je kinderen? Zadel je je kinderen niet onbedoeld met een vervelende situatie op? Onze ervaring is dat een open familiegesprek en transparantie onbetaalbaar zijn..

Ook dat hoort bij financiële planning. En laten wij van DURF daar nou heel goed in zijn! Benieuwd naar onze aanpak? Stuur een mail naar welkom@durf-fp.nl of bel ons op 033 – 200 3066 voor een vrijblijvende kennismaking.

Als je snapt wat je doet, DURF je meer!

Wat klanten zeggen

Het is mooi te weten dat klanten onze diensten met een dikke voldoende beoordelen en ons aanbevelen bij anderen! Tevreden klanten, die het vertrouwen hebben gekregen om zelf beslissingen te DURVEN nemen die financiële gevolgen hebben. Daar doen we het voor!