LEVENSTESTAMENT: HOUD DE REGIE IN EIGEN HAND

Heb je ooit nagedacht over wie je belangen behartigt als je dat zelf niet meer kunt? Om een voorbeeld te geven: je raakt onverwachts in coma door een ongeval. Op dat moment ben je zelf zowel financieel als medisch (tijdelijk) niet meer in staat om je wensen te uiten. Wellicht denk je: mijn partner besluit dan namens mij. Maar wat als er geen partner (meer) is? En ook als er wel een partner is, mag hij/ zij niet zomaar namens jou belangrijke besluiten nemen.

Met een levenstestament leg je vast wat belangrijk voor je is als je nog leeft, maar niet meer zelf op een goede manier kunt bepalen wat goed voor je is. Dat is niet alleen fijn voor jezelf, maar ook voor je naasten. Als je wensen niet duidelijk zijn, kan dit leiden tot onenigheid binnen de familie over bijvoorbeeld zorg of je vermogen. Wil je wel of niet gereanimeerd worden? Wie regelt je bankzaken? Mag je woning verkocht worden? Wie kan je bedrijf voortzetten als je ondernemer bent. Wie voedt je kinderen op? Waar gaan je huisdieren naar toe? Etc etc.

Met een levenstestament houd je zelf regie over je leven, ook als je niet meer in staat bent om beslissingen te nemen. Je legt vast wie namens jou mag handelen op financieel, medisch en persoonlijk gebied.

Een levenstestament laat je opstellen door een notaris.

Ook een levenstestament maakt onderdeel uit van financiële planning. En laten wij van DURF daar nou heel goed in zijn! Benieuwd naar onze aanpak? Stuur een mail naar welkom@durf-fp.nl of bel ons op 033 – 200 3066 voor een vrijblijvende kennismaking.

Wat klanten zeggen

Het is mooi te weten dat klanten onze diensten met een dikke voldoende beoordelen en ons aanbevelen bij anderen! Tevreden klanten, die het vertrouwen hebben gekregen om zelf beslissingen te DURVEN nemen die financiële gevolgen hebben. Daar doen we het voor!