Onzekerheid is van alle tijden

Na tien jaar komt er dan bijna – of eindelijk – een nieuw pensioenstelsel. Of deze nog voor de zomer akkoord is, is niet zeker. Maar linksom of rechtsom, die nieuwe pensioenovereenkomst is in zicht.

Het doel is een beter pensioen voor de samenleving als geheel. Voor jong én oud. Het nieuwe contract moet begrijpelijker en transparanter zijn. Daarnaast biedt het stelsel meer flexibiliteit. Ook is er meer ruimte voor maatwerk en op termijn komt er meer keuzevrijheid, waarbij wat hulp soms best gewenst zal zijn.

Geen glazen bol
Mooie beloftes. Maar de waarheid is dat de meeste medewerkers er niet voor gaan zitten om zich eens lekker te verdiepen in het Pensioenakkoord. De zogenaamde pensioengeletterdheid in Nederland is nu eenmaal niet zo hoog. Het onderwerp blinkt simpelweg niet uit in ’n hoog sexy gehalte. En voor veel medewerkers blijft het dan ook een ‘ver-van-mijn-bed-show’.

Misschien wel het meest belangrijke: het nieuwe pensioenakkoord geeft meer onzekerheid voor mensen. Alhoewel, de huidige pensioenen zijn al jaren niet meer geïndexeerd en de druk is nog niet van de ketel bij de pensioenfondsen. Onzekerheid is er nu dus ook al. Dit contract zou beter passen in een wereld die onzekerder is geworden, het moet begrijpelijker en transparanter worden.

Nu is onzekerheid er natuurlijk altijd al geweest. Dit is gewoon iets van alle tijden. Maar medewerkers kunnen wél zelf de regie houden. Door naar de toekomst te kijken, kun je deze niet voorspellen, maar het helpt zeker om in het heden beslissingen te nemen. Met hulp zelf ‘aan de knoppen zitten’. Kortom, je eigen verantwoordelijkheid nemen. Als werkgever kun je hier een belangrijke rol in spelen.

Van groot naar klein en persoonlijk
Persoonlijke financiële planning wordt belangrijker bij onzekerheid. Wij, DURF financieel planners, laten onze klanten vertellen. Het draait om persoonlijke verhalen, persoonlijke situaties: welke wensen heb ik? Hoe sta ik er nú, maar ook straks voor? Waar zitten mijn onzekerheden precies? En hoe kan ik hier mee omgaan? Wat moet ik doen? DURF helpt. DURF maakt de materie luchtiger. En zelfs wat leuker. We maken – eerlijk is eerlijk – dat ietwat taaie en grootse thema pensioen een stukje kleiner én overzichtelijker, persoonlijker. Dit omvangrijke onderwerp weten we te vertalen naar de eigen portemonnee. We geven inzicht en vertrouwen om je eigen financiële huishouden te runnen. Wij doen niets liever dan iemand zó te helpen dat hij/zij zelf passende beslissingen durft te nemen. Plan well to live well is niet voor niets ons motto.

Wilt u weten hoe u als werkgever uw medewerkers kunt helpen bij hun financiële fitheid? Stuur een email naar welkom@durf-fp.nl of bel ons op 033 – 200 3066 voor een vrijblijvende kennismaking.

Wat klanten zeggen

Het is mooi te weten dat klanten onze diensten met een dikke voldoende beoordelen en ons aanbevelen bij anderen! Tevreden klanten, die het vertrouwen hebben gekregen om zelf beslissingen te DURVEN nemen die financiële gevolgen hebben. Daar doen we het voor!