Pensioenvoorlichting
Smurfit Kappa Parenco

Vorige slide
Volgende slide

Waarom is een persoonlijk pensioengesprek interessant voor jou?

Als medewerker moet je steeds meer zelf regelen en financiële keuzes maken. Smurfit Kappa Parenco staat voor goed werkgeverschap. En vindt financiële fitheid van medewerkers belangrijk. DURF financieel planners helpt je hier graag bij. Tijdens een persoonlijk gesprek geven wij je inzicht en vertrouwen om zelf beslissingen te nemen die financiële gevolgen hebben.

Kan ik eerder stoppen met werken?
Wat kan ik zelf nog doen voor mijn pensioen?
Wat krijgt mijn partner als ik overlijd?
Kan ik mijn pensioen eerder of later laten ingaan?
Vorige slide
Volgende slide

Voor meer informatie en het maken van een afspraak

Als medewerker van Smurfit Kappa Parenco bouw je pensioen op bij Pensioenfonds PGB. Op www.mijnpgbpensioen.nl kun je inloggen met je DigiD en de voor jouw relevante pensioeninformatie vinden.

Op www.mijnpensioenoverzicht.nl vind je informatie over de door jou opgebouwde pensioenen.

Als je al langer in dienst bent, heb je in het verleden pensioen opgebouwd bij De Eendragt. Wat je hebt opgebouwd bij De Eendragt is overgenomen door a.s.r. Via mijnpensioen.asr.nl kun je met je DigiD inloggen en je persoonlijke pensioengegevens inzien. 

Er zijn belangrijke keuzes die je kunt maken binnen het Werknemerspensioen bij a.s.r.. In een persoonlijk gesprek kunnen we je hier meer informatie over geven.

Voor het pensioen dat is opgebouwd bij a.s.r. en Pensioenfonds PGB geldt dat je kunt schuiven met de ingangsdatum.
Het a.s.r. pensioen heeft bijvoorbeeld een pensioenleeftijd van 65 jaar. Het is echter mogelijk deze al eerder te laten uitkeren. Uitstellen is ook mogelijk. Uiteraard heeft vervroegen en uitstellen gevolgen voor de hoogte van je pensioenuitkering.
Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen we de financiële gevolgen van vervroegen en uitstellen goed laten zien.

Als je in aanmerking komt voor een gesprek op kosten van Parenco dan wordt je hiervoor benaderd vanuit HR.

Een persoonlijk gesprek op eigen initiatief is ook mogelijk. In dat geval zijn de kosten voor eigen rekening. 

In overleg met de financieel planner van DURF wordt een afspraak en locatie gepland. Dat kan zijn op locatie van Parenco of bij DURF in Amersfoort. Ook is het mogelijk om de afspraak online plaats te laten vinden via bijvoorbeeld Microsoft Teams.

Vanzelfsprekend vinden wij het goed als je iemand (bijvoorbeeld je partner) meeneemt naar het gesprek. Twee horen immers meer dan één.

 

Wij delen geen inhoudelijke persoonlijke informatie met je werkgever. Het enige wat de werkgever van ons ontvangt, is de factuur voor onze werkzaamheden.

Nee, wij bemiddelen niet in financiële producten. Dat is een bewuste keuze. Daardoor kunnen we ècht onafhankelijk adviseren.