Pensioenvoorlichting 

Vorige slide
Volgende slide

Waarom is een persoonlijk pensioengesprek interessant voor jou?

Als medewerker moet je steeds meer zelf regelen en financiële keuzes maken. Voith staat voor goed werkgeverschap. En vindt financiële fitheid van medewerkers belangrijk. DURF financieel planners helpt je hier graag bij. Tijdens een persoonlijk gesprek geven wij je inzicht en vertrouwen om zelf beslissingen te nemen die financiële gevolgen hebben.

Kan ik eerder stoppen met werken?
Wat kan ik zelf nog doen voor mijn pensioen?
Wat krijgt mijn partner als ik overlijd?
Kan ik mijn pensioen eerder of later laten ingaan?
Vorige slide
Volgende slide

Voor meer informatie en het maken van een afspraak

Binnen Voith zijn 2 pensioenregelingen van toepassing:
Medewerkers van Voith Vaassen bouwen pensioen op bij Pensioenfonds Metaal en Techniek. Op www.deelnemersportaal.mijnpmt.nl kun je inloggen met je DigiD en de voor jouw relevante pensioeninformatie vinden.

Medewerkers van Voith Haaksbergen bouwen pensioen op bij Pensioenfonds MITT. Op www.mijnpensioencijfers.nl/mitt kun je inloggen met je DigiD en de voor jouw relevante pensioeninformatie vinden.

Op www.mijnpensioenoverzicht.nl vind je informatie over de door jou opgebouwde pensioenen.

Over het algemeen geldt dat je kunt schuiven met de ingangsdatum van je pensioen. Het is mogelijk je pensioen al eerder te laten uitkeren. Uitstellen is ook mogelijk. Uiteraard heeft vervroegen en uitstellen gevolgen voor de hoogte van je pensioenuitkering.
Tijdens een persoonlijk gesprek kunnen we de financiële gevolgen van vervroegen en uitstellen goed laten zien.

Een gesprek op eigen initiatief is altijd mogelijk. Maak je deze afspraak zonder tussenkomst van de afdeling HRM, dan zijn de kosten voor eigen rekening.

Ben je in gesprek met de afdeling HRM en stellen zij voor om in gesprek te gaan met ons, dan zal Voith de factuur betalen.

In overleg met de financieel planner van DURF wordt een afspraak en locatie gepland. Dat kan zijn op locatie van Voith of bij DURF in Amersfoort. Ook is het mogelijk om de afspraak online plaats te laten vinden via bijvoorbeeld Microsoft Teams.

Vanzelfsprekend vinden wij het goed als je iemand (bijvoorbeeld je partner) meeneemt naar het gesprek. Twee horen immers meer dan één.

 

Wij delen geen inhoudelijke persoonlijke informatie met je werkgever. Het enige wat de werkgever van ons ontvangt, is de factuur voor onze werkzaamheden.

Nee, wij bemiddelen niet in financiële producten. Dat is een bewuste keuze. Daardoor kunnen we ècht onafhankelijk adviseren.