Woonruimte gezocht voor starters!

WOONRUIMTE GEZOCHT VOOR STARTERS!

Het is voor veel jongeren lastig om een start te maken op de krappe woningmarkt. Als de mogelijkheid er is, proberen ouders soms bij te springen om hun kinderen te helpen bij de aankoop van een woning. Daar komen dan nogal wat vragen bij kijken. We noemen er een paar.

Wie gaat de woning kopen? De ouder of het kind? Een groot verschil betreft de overdrachtsbelasting: ouders betalen 10,4%, kinderen (onder voorwaarden) 0%. Maar aan de andere kant, als het kind gaat huren van de ouders, kan er recht ontstaan op huurtoeslag.

Vervolgens: wie gaat de woning betalen? Kan het kind (gedeeltelijk) hypotheek krijgen bij de bank? Of is een familiehypotheek een optie? En waar komt het geld dan vandaan? Heeft de ouder geld beschikbaar op de bank of in een eigen bedrijf of moet de overwaarde in de ouderlijke woning eerst verzilverd worden? Wat is wijsheid?

Daarnaast is het belangrijk de afspraken duidelijk vast te leggen. Hoe communiceer je met andere kinderen die geen hypotheek bij de ouders op (hoeven te) nemen? Hoe houd je het zakelijk, transparant, maar ook betaalbaar voor alle partijen?

Vaak begint het met een goed financieel overzicht bij de ouders: wat is er beschikbaar en wat zijn de (on)mogelijkheden? Daarbij is het belangrijk om ook goed te kijken naar de persoonlijke wensen en doelstellingen van de ouders. Want wat heeft prioriteit: je kind helpen of een goede oudedagsvoorziening?

Financiële planning dus. En laten wij van DURF daar nou heel goed in zijn! Benieuwd naar onze aanpak? Stuur een mail naar welkom@durf-fp.nl of bel ons op 033 – 200 3066 voor een vrijblijvende kennismaking.

 

Wat klanten zeggen

Het is mooi te weten dat klanten onze diensten met een dikke voldoende beoordelen en ons aanbevelen bij anderen! Tevreden klanten, die het vertrouwen hebben gekregen om zelf beslissingen te DURVEN nemen die financiële gevolgen hebben. Daar doen we het voor!